Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

David contra Goliat

Antonio Moreno Alfaro
En aquesta societat plena de corrupció política i emplesarial, m'agradaria donar a coneixer a Antonio Moreno Alfaro, un enginyer que duu 18 anys dedicat a demostrar que les companyies elèctriques abusen del consumidor en la factura de la llum. Una tasca àrdua que li ha arribat a costar, fins i tot, el seu lloc de treball des de novembre de 1994 en la multinacional suissa Landis & Gyr com a represalia per haverse negat a participar en les activitats dels grup clandestí Contact. El treball d'aquesta empresa en qüestió està relacionada amb les empreses i aconsellava, per exemple, llogar i no pas comprar els comptadors.

Per evident no li lleva importància, doncs qualsevol podem sospitar aquest fet, però és difícil de provar-ho, com un poder recolzat pel propi govern del qual aquestes companyies sempre han gaudit, de manera que ha pogut estafar, amb una sèrie d'irregularidades, a la ciutadania. Només hem de veure que en finalitzar els seus manaments, presidents i ministres solen formar part dels Consells i assessories d’aquestes empreses. Són els casos més cridaners, pel càrrec enteriorment ocupat: La contractació de Felipe González al desembre de 2010, per Gas Natural-Fenosa, com conseller independent per un sou anual de 126.500 euros (11.500 euros per cadascuna de les 11 reunions mensuals del consell d'administració), o la de  José María Aznar, al gener de 2011per Endesa,  com assessor extern per un sou anual de 200.000 euros. Dos individus ben allunyats de la gent que no viu com aquesta gent allerada.

Cal tenir una voluntat de ferro i un gran coneixement teoricopràctic dels conceptes elèctrotècnics per a plantar cara i fer front a tots i cadascun dels arguments que poden esgrimir aquestes enormes i poderoses companyies. No en va Antonio Moreno és, com es manifesta en la seua pàgina web, número 8 de la primera promoció de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Sevilla (1966/1971). Premi Cros-Amoníac Espanyol al millor Projecte final de Carrera. Becari del Govern francès en Électricité de France (EDF) per a l'estudi de la utilització dels ordinadors en la distribució d'energia elèctrica (1971/1972) i membre del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials d'Andalusia Occidental. Aleshores no se li pot apaivagar amb paraules manyagues.

Aquestes qualitats més 18 anys recollint una gran quantitat de dades, replegades des de 2008 ençà, en la seua pàgina és més que suficient per a plantar cara a aquestes institucions financeres i especulatives de guanys garantits pels propis governants, mancats d'aquells escrúpuls i del sentit moral que La Fontaine atribueix als felins.

Antonio ha rebut diferents amenaces per a tancar una pàgina web que,  amb un nom tant suggestió com: “estafaluz.com” fa difícil no entrar a donar-li un cop d’ull. Una pàgina en la qual, no només és limita a descriure i a detallar de quina manera som estafats amb els comptadors de la llum en més de 5.000 milions d’euros des de l’any1984 fins el 2.011, sinó també com fer les reclamacions, on presentar-les i  contra qui, per poder recuperar els diners. Una estafa, com pregona la pàgina, comesa des del BOE pel Govern espanyol i sota la protecció dels tribunals i el Congrés; qui són els implicats, companyies elèctriques, càrrecs polítics, fabricants de comptador, i un llarg etcètera.

Darrerament un jutge li ha donat la raó, en un litigi contra Endesa, en el sentit que les informacions i denuncies que publica en la pàgina web són d'"interés públic" i per tant subjectes a la seua publicació i difusió. És tracta de l'entrega 22: 'Endesa: la impunitat del corsario', de febrer del 2010, en la qual es denuncia l'incompliment i les avoleses endesianes de no revisar els comptadors cada 5 anys per veure si el parc de comptadors està en bon estat. Per aquest compromís d'Endesa, que no es du a terme, s'incrementava el denominat 'Servei de rellotge commutador' el rebut del mes s'incrementava de 2,45   fins a 147 pessetes, com es pot llegir a la web. Per tant es paga per una operació que no es pot dur a terme per manca de legislació de com s'ha de fer, però es continua incrementant fins al 2001, quan, des de la Comissió Nacional d'Energia en un informe de 20.09.2001li comunica al Govern: “el preu màxim mensual fixat per aquest servei de rellotge commutador parteix del fet de considerar que cadascun dels usuaris que reben tal servei gaudeix d'un rellotge commutador en exclusivitat. Per això, en aquest cas l'adequat seria, a més, que el preu fixat es pagara a prorrata entre els usuaris que gaudeixen d'un mateix equip”. Però el Govern queda impassible davant la demanda d'eixa berificació periòdica. Per la qual cosa s'estan pagant, per una berificació inexistent 600.000 € diaris.

Jordi Évole i 'Salvados'
D'altra banda i per una denuncia de Moreno, l'OCU, eixe mateix any de 2001, fa una prova a una sèrie de comptadors que a Castelló s'han canviat recentment, comprovant que la rodeta que gira en els 23.000.000 de comptadors llogats, no és proporcional a la mesura d'electricitat que es consumeix, per la qual cosa s'estava pagant fins a 14.500.000.000 de ptes. de més.

Si recordem el programa de la sexta 'Salvados': "Oligopoly, el joc de l'Energia" també va suposar que, des d'alguna companyia elèctrica es  demanara el cap de Jordi Èvole, que va posar entre les cordes a aquestes empreses, per tota la informació que dóna sobre el déficit tarifari, una altra gran enganyifa.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...