Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Qui és Alfonso Bataller?

Alfonso Bataller Vicent
Alfonso Bataller Vicent, eixe gran desconegut per a la seua ciutat natal (6 de març de 1960) de Castelló de la Plana, fins que el dia 30 de juliol del 2011 jurà el càrrec com nou batlle de Castelló després de la renúncia d'Alberto Fabra, tot just 40 dies després de les eleccions municipals, en ser nomenat, eixa mateixa setmana president de la Generalitat Valenciana succeint al, malauradament conegut, Francisco Camps.
Previament a la seua presentació com a candidat hagueren de renunciar els nombre dos, tres i quatre de la llista municipal, Marta Gallén, Javier Moliner (actual president de la Diputació de Castelló) i Marisa Ribes, respectivament, ja que el nou primer edil ocupava el lloc nombre cinc, és a dir, 'no ningú' i era la primera vegada que es presentava a les eleccions municipals. Abans fou subsecretari de Sanitat de la Generalitat Valenciana (2007-2011) amb el conseller Manuel Cervera (govern de F. Camps). La seua candidatura només fou recolzada pels vots del seu partit.
Bataller metge especialista en anestesiologia, més que per a adormir-se en els llorers del càrrec, havia de reanimar l'economia local tant maltractada pels seus antecessors en el càrrec (l'herència rebuda, com se sol dir, però en aquest cas són els mateixos). Va obtenir el títol de llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València en 1983. Després d'especialitzar-se en anestesiología, dolor i reanimación en l'Hospital La Fe de València, va exercir com facultatiu en l'hospital Gran Via de Castelló, on va ser nomenat director mèdic en 1995. En 1996 va ser nomenat membre del Consell d'Assessors de la Conselleria de Sanitat i Consum de la Generalitat Valenciana, i posteriorment va guanyar la plaça per concurs-oposició de cap de secció d'anestèsia en l'Hospital General de Castelló; en 2001 va ser nomenat director gerent de l'Hospital de la Plana Baixa (Vila-real). Posteriorment, va ocupar la Direcció general d'Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària de la Conselleria de Sanitat en 2003 i la Direcció general d'Assistència Sanitària de la Generalitat Valenciana entre 2004 i 2007, quan va ser nomenat Sotssecretari de Sanitat a la Comunitat Valenciana. 
Actualment ocupa el càrrec de sotssecretari del Comitè Executiu local del Partit Popular de Castelló. La seua trajectòria política municipal va començar en les eleccions municipals celebrades a Espanya el 22 de maig de 2011, ocupant el cinquè lloc en la llista del Partit Popular pel municipi de Castelló, encapçalada per Alberto Fabra Part. Després de la victòria d'aquest partit per majoria absoluta, va passar a ocupar la vicealcaldía de l'ajuntament.

La nova corporació de Bataller amb Fabra
En ser nomenat ja va anunciar que mantindria un to «reivindicatiu» front el nou President, al qual considera com «un referent» i que les seues prioritats se centrarien en el foment de l'ocupació i en una progressiva recuperació econòmica, i demanda dels partits en l'oposició que «treballen de manera lleial per a traure endavant i donar suport projectes que la ciutat necessita per a consolidar el seu futur», assegurant que no "defraudarà" perquè està "per a treballar per Castelló i els castellonencs". Anunciant, també, que una de les primeres decisions que prendrà serà incrementar en 200.000 euros la partida d'ajudes socials a la ciutadania.
XIPELL: el sou de Bataller, Ricardo (retor), Bateller
A hores d'ara el batlle no ha fet res d'allò que va anunciar,  preocupant-se en exclusiva de mantenir a tota costa un sou que supera els 74.000 € anual sense comptar altres despeses per raó del càrrec i millorar el seu parc mòbil, amb 5 cotxes oficials de gama alta, entre ells un  Audi A–6 i un C5 i la nova adquisició pel sistema de "renting", amb un cost per a les arques municipals de 59.822 euros en quatre anys, malgrat la crisis que caracteritza a la ciutat, 21.000 famílies de Castelló pateixen el drama de l'atur, pujada continuada dels impostos municipals a canvi d'uns serveis públics cada dia pitjors, desprotecció generalitzada de la ciutadania i un malbaratant continuat.
XIPELL: El nou cotxe de l'alcalde
Pel que fa a la llengua i malgrat que Castelló és la ciutat bressol de les Normes del 32, continua amb el menyspreu que ja va caracteritzà als seus predecessors: Gimeno i Fabra. El primer, recordem que va accedir a l'alcaldia per la seua creuada contra la llengua i el segon es caracteritzava pel seu desús.
Ara acaba d'aprovar-se, segons el meu estimat alcalde, el Dr. Batallotxo, els pressupostos més austers per a Castelló i resulta que, segons he escoltat a la ràdio es mantenen els cotxes de gama alta per al 2013. Per a que vol un altre cotxe oficial de gama alta, si ja en tenia? Que no usa el servei públic? o el Tram que tant ens costa als castellonencs? o les bicis del "bicicas" que ara són de pagament, com tot allò qué és municipal?. No cal proposar-li que vaja a peu, ja que es poden desgastar els vestits mudadors que porten els seus guardaespatlles, pressupostats en 10.000 euros per a 2.013. Que dic jo, què per què no se'ls fan a la sastreria de l'exhonorabilíssim que eren molt barats; quasi de franc, o millor, perquè no se'l compren ells?. De tota manera, m'agradaria saber per a què vol l'alcalde guardaespatlles si mai no l'ha amenaçat ningú; la gent de Castelló és molt respectuosa amb les seues autoritats, encara que no ho meresquen?  A qui té por?.
XIPELL: El PGOU de Castelló, Mulet, Bataller i Gimeno
Els 163.656.092,83 euros pressupostats per al 2.013, sembla que intenten potenciar tot allò relacionat amb el benestar social de la ciutadania i l’exercici dels seus drets i qualitat de vida, cosa que no ha fet fins ara, malgrat que ho va prometre el dia de la seua pressa de possessió. A canvi mantindrà, si no l'obliguen els seu caporals, el seu sou i el de 8 dels seus regidors.
Per a acostar-se al poble té el seu facebook propi, des del qual i segons ell diu: "Te animo a preguntar, comentar y sugerir lo que te interese para mejorar nuestra ciudad, Castellón". La veritat que les respostes són inexistents per a aquells que l'increpem amb preguntes, per a ell, no grates.Així com el seu canal propagandístic en Youtube.
Un tema, també dels delicats per a ell, per no saber què fer és el PGOU, la redacció del qual data del 2.000 i fou anul·lat pel TSJ; es tractava d'un pla general clarament especulatiu Per a uns Pocs. Des d'aleshores Castelló no té Pla d'urbanisme ja que a Ca PePe s'obstinen a mantenir aquells, per raons obvies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...