Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Diferenciar l'alumnat per sexes no és discriminar

escola de xiquets
El Tribunal Suprem, perquè no dir-ho, amb sorpresa, però no per això mancada de satisfacció personal, sentencia que, els centres on se du a terme el segregacionisme per qüestió de sexe, tenen cabuda en el sistema educatiu, però excloent-lo dels concerts amb les Administracions competents.
Atenent a la LLEI ORGÀNICA 2/2006, de 3 de maig, d’Educació («BOE» 106, de 4-5-2006.), que regula el Sistema Educatiu a tot l’estat, quan parla de l’Escolarització en centres públics i privats concertats, deixa clar que «En cap cas [en l’admissió d’alumnes] hi haurà discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social»
Encara que les dues sentències, del 23 i 24 de juliol, venen referides a Cantàbria i a Andalusia, respectivament, són d’aplicació a tot l’Estat, ja que es basen en una legislació estatal, com és la LOE.
D’altra banda no vulnera cap legislació, ja que no nega ni l’elecció lliure de centres ni la creació d’aquests, només diu que si discrimina als xics i a les xiques i no poden anar junts no poden estar subvencionats amb diners públics.
Encara que el Consell Valencià no es dóna per assabentat i diu que no és d’aplicació ací, per la qual cosa continuaran mantenint les subvencions que des de 1999 ençà, la Generalitat ve donant als 7 col·legis privats que segreguen els xics i les xiques (dos d’ells a Castelló).
La sentència implica a tot l’estat, 68 centres privats, actualment concertats, 30 d’ells vinculats a l’Opus Dei, els quals mantenen, a més un marcat caràcter elitista, per tant incompleixen també la no discriminació d’atendre, per estar subvencionat, a la població en condicions socioeconòmiques desfavorables. Amb tot això el ministre Wert, que ha retallat centres, aules, professorat i ha augmentat la ràtio per la crisi que tenim, es nega a complir la sentència, perquè no ho considera segregador ni discriminatori la separació de sexes en els centres.
Cal recordar que la LOCE, la llei d’Educació del PP ja havia fet desaparèixer la paraula “sexe” de l’article que parlava de la no discriminació. Seguint en la línia de traslladar l’educació als temps de les cavernes ja ha anunciat que en la reforma que ve deixarà clar que aquests centres no discriminen i per tant cal seguir subvencionant-los. També argumentà que els fills tenen dret a rebre “la formació religiosa i moral”. El ministre ja s’ha carregat l’assignatura “Educació per a la ciutadania” i pretén imposar els itineraris, les revàlides i altres temes que havien estat desterrades dels sistema educatiu espanyol.
Wertgonyós, però cert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...