Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Rescat financer o intervenció?

Rajoy: Divesdres 13
Divendres 13 el Consell de Ministres que patim, decidirà les noves tisorades que avui mateix ha explicat Mariano Rajoy al Parlament.
A la manera del psicòpata de la pel·licula "Divendres 13", el ressentiment rajoynà fa pagar la seua frustració, de no poder ser un bon governant,contra les classes baixes i mitjanes, condemnant-les a retallades socials continues i brutals; actua com si foren els seus enemics, ensinistrant-se a bastament amb les seues tècniques i tàctiques contra aquests sectors obrers i populars, mantenint els privilegis, i no castigant, ben bé el contrari, premiant amb rescataments i amnisties fiscals, els robatoris de banquers i financers especuladors, i pels polítics que estan al seu servei, "llepaculs", com solem dir per ací.
No ha estat casualitat que les noves retallades es facen públiques tot just el dia següent de l'aprovació per part de la UE del rescat a la banca espanyola.
De Guindos ha declarat, reiteradament, amb la hipervaloració de la seua capacitat d'aconseguir certes coses, que el caracteritza, que "ni el rescat ni l'ampliació temporal per a acomplir el dèficit, suposaran més imposicions de l'Eurogrup".
De Guindos i Jean-Claude Juncker a Brussel·les
No sembla, però, que el ministre d'Economia i Competitivitat ho tinga massa clar, o bé, vol amagar part de la informació pel què puga suposar per als de sempre, ja que, allò aprovat de matinada (després de 9 hores de debat), per l'Eurogrup, suposarà la dotació de 30.000 milions d'euros, com un primer paquet d'ajuda per a cobrir les necessitats més urgents  de la banca espanyola (BANKIA), segons ha anunciat el president d'aquest Grup, Jean-Claude Juncker, i que estaran disponibles per a finals d'aquest juliol mateix,  després que s'aprove formalment, el proper dia 20 de juliol, el memoràndum, amb 32 condicions, del rescat bancari de l'estat espanyol.
El total del rescat serà de 65.000 milions d'euros en 2 anys i un termini de devolució  d'uns 12,5 anys i un màxim de 15 anys, al 4% d'interès.



A canvi, malgrat eixa sobrevaloració personal de De Guindos, comuna a molts polítics, per no dir a tots,el Govern Espanyol perdrà competències a favor de la UE, i, a més, Economia li donarà al Banc d'Espanya, poders sancionadors i capacitat per a donar licències, encara que tutelat pel Banc Central Europeu.
D'altra banda, i segons les condicions del memoràndum, una espècie de "troica", però, en aquest cas en lloc del FMI, estarà l'Autoritat Bancària Europea (EBA)  "verificarà en intervals regulars les condicions" vinculades al pla i el seu compliment amb "missions" i informes trimestrals per part d'Espanya.

Així mateix, els bancs intervinguts hauran de tancar sucursals i acomiadar treballadors, però garantint-se l'estabilitat financera, de manera que es protegiran els diposits bancaris que el fons de garantia de dipòsits cobreix  però no hi haurà possibilitat que els bancs intervinguts  reparteixen dividends.
Observem com descriuen aquestes intervencions els diferents periòdics:



Rajoy s'ha trobat, amb aquest acord, un any de pròrroga per complir amb l'bjectiu de dèficit, es a dir, tindrà ara fins al 2014 per arribar al 3% de dèficit. Per a aquest 2012, Brussel·les li exigirà un 6,2% i no el 5,4% acordat anteriorment (i que ja era un augment respecte al 4,4% inicial). Per al 2013 s'espera que els comptes mostren un dèficit del 4,5% com a màxim.
Pel que fa a les mesures estructurals, Olli Rehn, el comissari d'Afers Econòmics de la Unió Europea, ha explicat en roda de premsa que Rajoy haurà d'aplicar completament les mesures recomanades per Brussel·les el passat 30 de maig, com ara l'increment de l'IVA i altres "mesures addicionals" a més de controlar amb mà de ferro la despesa de les autonomia.

Avui mateix, Mariano Rajoy ha explicat al Parlament, tot aquest procés i ha avançat les mesures que, el Consell de Ministres aprovarà el proper divendres dia 13.


Fixem-nos en el tractament de la premsa amb els retall de ZP i els de Rajoy.

Combo de portades en les edicions del 12 de maig de 2010 i del 12 de juliol de 2012 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...