Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Els Sindicats de la FP anuncien mobilitzacions


Davant les agressions a les persones que el govern de "Ca Pepé" ha dirigit, amb la sèrie de mesures anunciades ahir al Congrés, i la seva implementació amb la signatura que tindrà lloc demà en el Consell de Ministres, contra les víctimes de la crisi promoguda, fonamentalment per la banca i altres, els sindicats de la funció pública rebutgen les s retallades noves i brutal, i anuncien mobilitzacions per al proper divendres mitjançant el següent escrit:

ESCRIT DEL SINDICATS 



UGT, CCOO, CSI-F, Intersindical Valenciana, i FSES convoquen concentracions davant els centres de treball el divendres 13 de 10:00 a 10:30h. Hi haurà també concentracions a les 12:00h davant la Delegació del govern de València i la Subdelegació d’Alacant.
El nou pla de retallades presentat avui pel president del Govern, Mariano Rajoy, constitueix segons el parer dels sindicats amb presència a la Mesa General de la Funció Pública Valenciana (UGT, CCOO, CSI-F, Intersindical Valenciana, i FSES) una agressió sense precedents, no ja als drets de les empleades i empleats públics, sinó al conjunt de persones treballadores, persones en atur i, especialment, als fonaments que van fer possible la Constitució, i la pròpia democràcia.
El govern acata les imposicions directes realitzades després del rescat del sector financer
Sota l’excusa de la crisi es pretén vulnerar una vegada més la llei, és a dir, l’Estatut Bàsic dels Empleats Públics, aprovat per absolut consens de tot l’arc parlamentari el 2007. Se substitueix el dret a la negociació col·lectiva per la imposició autoritària. I això es fa per acatar les imposicions directes realitzades després del rescat del sector financer espanyol.
La suspensió de la paga de Nadal, la destrucció d’un important nombre de llocs de treball públics, l’anunci d’un nou increment en la jornada de treball, per justificar l’acomiadament del personal interí i temporal, etc, sembla que són, amb la resta de mesures anunciades per Rajoy, les condicions que imposa la UE per al citat rescat financer.
Per això, davant tals agressions, els sindicats hem convocat amb caràcter d’urgències concentracions a les portes de tots els centres de treball de les diferents administracions públiques i empreses del sector públic el proper divendres, 13 de juliol, de 10 a 10:30 hores.Així mateix, es realitzaran concentracions a les 12 hores a València i Alacant davant la Delegació del Govern (C / Colom) i la Subdelegació del Govern (Plaça de la Muntanyeta), respectivament.
La setmana vinent hi haurà reunions d’abast estatal per preparar les mobilitzacions a desenvolupar. 

             --- 0o0 ---               


Entre eixes mesures, que criminalitzen els empleats públics i que  posarà en perill l’evolució del consum i la reactivació de l’economia, i que ja citarem en el post anterior, suposen un ajustament, segons Rajoy, de 65.000 €uros per als propers 2,5 anys, inclosos els ingresos i la reducció de despeses i entre elles, destaquem:
  1. Suspensió de la segona paga extraordinària, Nadal,  als empleats públics ja en 2012. Aquesta mesura s'aplicarà en l'administració central, autonòmica i local. Als empleats públics es compensarà a partir de 2015 amb un pla de pensions.
  2. Reducció dels dies de lliure disposició (moscosos).
  3. Equiparació de les condicions en situació d'incapacitat temporal a les baixes del sector privat.
  4. Impulsió de la mobilitat dels empleats públic. Rajoy ha tractat de justificar aquestes mesures explicant que el nombre d'empleats públics ha crescut amb intensitat en els últims anys.
  5. Ajustament del nombre d'alliberats sindicals a l'estrictament disposat en la llei
i per a tota la població hi trobem entre d’altres:
  1. Pujada de l'IVA en tres punts, del 18% al 21%. El tipus reduït, del 8% al 10%. Es manté el tipus superreducido en el 4% per a productes de primera necessitat. Aquesta pujada s'aprovarà el divendres en el Consell de Ministres i es publicarà en el Butlletí Oficial de l'Estat el dissabte o el dilluns, segons ha confirmat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. Una vegada es publique en el BOE la pujada de l'IVA, aquesta entrarà en vigor uns dies o setmanes després, per a donar temps a les empreses a modificar els càlculs de la seua facturació. L'agencia Reuters ha assegurat que no serà fins a l'1 d'agost quan es pose en pràctica aquesta mesura
  2. Reforma de les pensions a la baixa. 
  3. Retallada de la prestació per atur, per als nous receptors, a partir del sisè mes, del 60% al 50% sobre la base reguladora, encara que es manté la durada de la prestació en 24 mesos.
  4. Supressió d'un gran nombre de les bonificacions a la contractació, excepte les què s'apliquen a discapacitats i emprenedors.
  5. Rebaixa de les cotitzacions socials en un punt en 2013 i un punt addicional en 2014.
  6. Accelerar l'aplicació del factor de sostenibilitat i abordar el tractament de la jubilació anticipada mitjançant un projecte de llei que puga partir del Pacte de Toledo.
  7. Eliminació de la deducció, de l'IRPF, per la compra d' habitatge habitual per als nous compradors a partir de 2013.
  8. Reducció i retallada d'empreses públiques, fins i tot en l'àmbit local, i privatitzacions, duent a terme un procés de liberalització i, si escau, privatització dels serveis associats al transport ferroviari, portuari i aeroportuario
  9. Reducció del 30% en el nombre de regidors per trams de població,  i l'homogeneïtzació de retribucions d'alcaldes i regidors en funció de les característiques del municipi.
  10. Retallada addicional d'un 20% en les subvencions a partits polítics, sindicats i organitzacions empresarials en els Pressupostos Generals de 2013
  11. Reforma de la tributació mediambiental amb noves taxes i impuls del principi de "qui contamina paga".
  12. Pujada de l'imposició en el  preu del tabac, dins  la imposició indirecta
  13. Modificacions en el sistema de pagaments fraccionats de l'Impost de Societats.
  14. Retallada, del presupot, de 600 milions d'euros en les partides de despeses dels ministeris.
  15. Renda Mínima de Reinserció, amb l'ajuda de 400 euros només per als què hagen treballat prèviament per a accedir a la mateixa, tot i limitant el col·lectiu amb dret a cobrar l'ajuda de 400 euros per als desocupats que no tenen altra prestació. Queden fora els desocupats sense ocupació anterior encara que visquen en una situació vulnerable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...