Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Navarro fa una crida a la mobilització


L'economista, sociòleg i politòleg Vicenç Navarro, catedratic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra i professor de Public Policy en The Johns Hopkins University, ha estat entrevistat avui en el programa "En dias como hoy" de rtve, presentat pel periodista Juan Ramon Lucas.

No cal dir que m'identifique amb la seua línia de pensament sobre la crisi i sobre el darrer llibre que acaba de publicar, junt a Alberto Garzón, diputat d'Esquerra Unida, i Juan Torres del llibre , el tema del qual és la crisi actual i mesures per poder superar-la. Altre llibre per a llegir, sobre el mateix tema és: "N'hi ha alternatives"

També podem visionar el vídeo de l'entrevista de 3/24 de Televisió de Catalunya, així mateix, sobre la crisi financera i les alternatives a les polítiques d'austeritat que s'està seguint.

Per a Vicenç Navarro "l'euro no està tant malament com que ens volen fer creure, i per cada retallada, que es porta a terme amb l'excusa que 'ho ordena  Brussel·les', hi ha alternatives".

Segons el sociòleg, s'ha de posar fi a aquesta idea i "les classes populars poden vencer si es mobilitzen, s'ha d'acabar amb l'immobilisme".

Segons aquest politòleg, no podem eixir de la depresió amb retalls, el que cal és, per a Espanya, una segona transició "per a passar a una democràcia més completa", ja que  allò què està passant a l'estat no és un problema econòmic, sinò "una causa de la política" i és l'estament polític qui ens aporta resolució roïna de la crisi "perquè ells estan dirigits pel poder de la banca, els partits polítics són molt endeutats  i no s'atreveixen a ficar-se amb la banca".

Pel que fa a la lluita dels miners, va dir que "no s'ha de desviar l'atenció perquè la qüestió no és la qualitat de la carbó sinò què s'havia fet una sèrie de compromisos que havien de ser respectats i no s'està fent" i ha reconegut que la població està tan malament que els miners estan canalitzan un descontent general.

Pots llegir aquest article del "Público" per a saber-ne més de Vicenç Navarro i d' "el perquè dels retalls"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...