Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Nou president per al TSJ

Gonzalo Moliner
Diuen que a la tercera va la vençuda i així ha estat en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), on han triat president d'aquesta institució i del Suprem a Gonzalo Moliner Tamborero (Font de la Reina, municipi menut de la comarca de l'Alt Millars, nascut en 1944), president de la Sala Social de l'Alt Tribunal, per la qual cosa és expert en els temes laborals i socials, de fet va ser molt crític amb la Reforma Laboral de Ca PePe, dient que caldria estudiar la seua inconstitucionalitat.
L'elecció s'ha produït pel mínim de vots requerit, 12, en menys de mitja hora de reunió. En la votació ha obtingut cinc vots en contra i tres en blanc.
Moliner, membre de l'associació de caràcter progressista "Jutges per a la Democràcia" de la qual fou fundador.
Tot gràcies al vicepresident del CGPJ, Fernando de Rosa, i el vocal Miguel Carmona. Esperem que l'haver estat triat per Fernando de Rosa, no signifiques res, i que les seues actuacions s'allunyen molt de les del seu seu predecessor en el càrrec, Carlos Dívar, el qual va tenir que abandonar el CGPJ per temes econòmics no massa clars, al menys, sembla se que el seu perfil pot considerar-se l'oposat al de Dívar.
Moliner és qualificat d'home gens envanit, més aviat proper.
Abans de ser nomenat, en 1990, magistrat del Treball del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, en el qual també va formar part de la sala de govern, va tindre destinacions com Mataró, Alzira, Ciutat Reial i Castell.
Als 51 anys ocuparia, durant uns pocs mesos, la Direcció general de Justícia en la Generalitat Valenciana amb, l'últim any de govern de Joan Lerma (PSOE), des d'on treballaria, fonamentalment sobre la transferència de la justícia a les comunitats autònomes. Entre 1990 i 1998 ha exercit, a més, de professor de Penal, Processal, Treball i Sindical. 
Moliner haurà de conduir l'òrgan de govern dels jutges d'aquí a setembre del 2013, quan conclou el mandat de l'actual CGPJ. És del tot necessari que el fet de ser de les comarques de Castelló, malauradament famós pels 'Fabra', no ens reconeguen, encara més, ara per les seua actuacions roïnes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...