Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Aprovades les enèsimes retallades del govern

Si Montoro parla la prima de risc puja
No tinc cap dubte, ja no el tenia, el president Rajoy i la seua colla ministerial ho està fent bé, més diria jo, molt bé.
No, no m'he tornat boig i vaig a explicar-me; està fent bé, molt bé  l'aplicació d'allò que va dir que mai no faria, l'incompliment del seu programa; només volia guanyar les eleccions, ja ho va dir Montoro: "Deixeu que caiga España que nosaltres l'alçarem".
Està fent-lo bé, com dic, perquè les retallades  de manera que un sector del poble s'enfronte a l'altre;  per a recolzar la meua asseveració no tenim més que escoltar el carrer; una part de la població està contenta per la rebaixa del sou dels funcionaris i no veges per haver-los llevat la paga extraordinària de Nadal, ho escoltem en el dia a dia a l'ascensor, al carrer, al cafè i, a més a més, no n'hi ha diferencia en les capacitats intel·lectuals, llegim si no, l'entrevista a Pedro Cavadas, un referent nacional i internacional en microcirugía reconstructiva i en reimplantes, on diu: «La gent vol treballar en empreses públiques perquè fas el malfeiner, agafar més baixes ... i et paguen igual», el mateix metge, pel que fa als retalls hospitalaris, diu: «Per què ens tirem les mans al cap si un pacient ha de pagar-se el menjar en l'hospital? És que no la paga a sa casa?». No fa molts dies una conegudà em digué que a una persona li havian llevat l'habitatge per no pagar la hipoteca i afegí que li estava bé, per voler viure per sobre les seues possibilitats.
Per això confirme que a 'Cal PeP'  està tot pensat, van fent les coses en dosis d'enfrontament. Si apliques i actualitzem les paraules del pastor luterà, Martin Niemoeller, podem dir:

 «… primer van vindre a pels pensionistes i no vaig dir res perquè jo no era pensionista. Després van vindre pels aturats i no vaig dir res perquè jo no era aturats. Després van vindre pels funcionaris i no vaig dir res perquè jo no era funcionari. Després van vindre pels treballadors i no vaig dir res perquè jo era treballador. Després van vindre a per mi, però, en aquells dies, ja no quedava ningú a qui dir res…»

Doncs bé, continuant amb les retallades, avui, al Parlament, s'ha debatut les noves reformes publicades dissabte passat al BOE, aprovades 'divendres 13' pel consell de Ministres i anunciades dimecres anterior. Unes mesures que hem anat coneixent a poc a poc, ja que el govern, no s'atrevia a amollar tot el xaparró de cop. El torn de defensa l'ha tingut el controvertit Ministre d'Hisenda, Cristòbal Montoro, que sempre diu les dades contràries a De guindos o a Rajoy, tot i amollant cada una que cada vegada que obri la boca s'incrementa la prima de risc.
També ha inclós nous eufemismes per a inclore al Dic-Didac Traductor: "No hem llevat la paga de Nadal als funcionaris, es retrau per a incloure-la al 2015 en un compte de pensions".



Rajoy, que s'ha quedat en la Moncloa i només ha anat al Congrés a votar, s'ha quedat a soles: tant és així que només la majoria del PP (180 vots) ha possibilitat la convalidació del decret, ple de retalls a nivell fiscal per, segons el Govern, estalviarà  65.000 milions d'euros fins a 2014 amb l'objectiu de "complir els seus compromisos europeus i garantir el finançament dels serveis bàsics". De la resta,  el seu soci habitual, UPN, s'abstés i 131 han votat en contra.  ERC, Amaiur, l'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) i Compromís s'han absentat de la votació i han aprofitat per a cridar a la població a mobilitzar-se aquesta mateixa vesprada en les manifestacions convocades contra els "retallades" del Govern.
Les 80 manifestacions a reu de tot l'estat han estat força masives.
A Castelló, més de 10.000 persones, han protagonitzat una de les manifestacions més sorolloses i multitudinàries de les celebrades en els últims mesos.
Donada la gran afluència, la marxa, ha segut prou puntual i cridan:  “que visca la lluita de la classe obrera” i retrunyien les botzines. Un grup de la polícia del dos sindicats comentaven: “Que ens retallen a nosaltres és totalment injust, que retallen ells en polítics perquè ací sobren bastants”, els seguien a molt prop un grup nombrós de bombers professionals del consorci provincial, els quals destacaven que:
“Ens han reduït un 12% de salari amb aquesta última mesura, no són reformes oportunes”, segon el diari el País. Junts a aquests col·lectius, funcionaris de presons,  treballadors de RTVV, amenaçats per un ERE que acomiadarà a 1.295 treballadors a tot el País Valencià i la Plataforma en defensa de la Llei de Dependència. “És el colp mortal de necessitat a la llei, però anem a intentar que ressuscite”, deia una associada.
També s'han sentit crits contra l'Andrea Fabra i el seu "que se jodan".

Manifestació de Castelló: 19 de juliol de 2012
Manifestació 19-J (Levante-Castelló)
  Mentre tot això passava el dia d'avu, aquest mateix matí, una vegada més, sense cap tipus d'informació per part del govern, el Bundestag (Cambra baixa del Parlament) alemany aprovava per una àmplia majoria (473 vots a favor, procedents de les files governamentals i de l'oposició socialdemòcrata i verd - un verd vota en contra per considerar les mesures del govern espanyol antisocials-, por 97 en contra i 13 abstencions), la participació del país en l'ajuda financera per l'estat espanyol, després d'insistir que Madrid ha de garantir el préstec i implementar contraprestacions macroeconòmiques, un total de 32 condicions a canvi del rescat de la banca, malgrat les negacions continuades de la seua existència per part del ministre De Guindos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...