Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Resposta ciutadana als retalls


Els sindicats han acordat convocar una jornada de MANIFESTACIONS CONTRA LES NOVES RETALLADES DEL GOVERN a tot l'Estat; per això s'ha convocat a la ciutadania per a manifestar-nos, de manera massiva el proper dia 19 de juliol. En Castelló la manifestació s'iniciarà a les 20’00h. des de la Pça. de les Aules, finalitzant al mateix lloc.

Analitzat el nou pla de retallades anunciat pel president del Govern, i que és encara més dur, si cap, una vegada s'ha publicat al BOE, queda patent que sols afecta als sectors més febles de la societat, incidint negativament sobre les rendes mitges i baixes, per contra ni una sola de les mesures aprovades implique esforç algun per a les empreses i rendes més altes, ben bé el contrari: es podran beneficiar, entre unes altres, d'una baixada de cotitzacions socials de dos punts.

És per tot això que amb convocatòries, totalment espontània, a través de les xarxes socials, sobretot el col·lectiu dels treballadors públics s'està manifestant de manera continua i diària.

Manifestació espontània de funcionaris a Madrid

El manifest sindical és el que tot seguit reproduïm:


Després de repassar cadascuna de les mesures aprovades pel govern, UGT i CCOO han decidit:

✂ Fer una crida a la societat civil i als sectors més dinàmics de la mateixa per a compartir la convocatòria de manifestacions massives que es portarien a terme en tot el país el dijous 19 de juliol.

✂ Desplegar una intensa agenda de contactes i reunions amb el teixit social i cultural organitzat i en primer lloc amb la Plataforma per a la defensa de l'Estat de benestar i els serveis públics, amb la finalitat de comprometre al major nombre de persones i col·lectius en la resposta al pla de retallades del Govern.

✂ Rebutjar enèrgicament el nou atac als drets i prestacions de persones en atur, empleats públics i pensionistes que, al costat de la forta pujada de l'IVA, provocaran una caiguda del consum, per tant, menys activitat econòmica i major destrucció d'ocupació.

✂ Ratificar l'estratègia de mobilització sostinguda contra les retallades ja decidida fa uns mesos pels sindicats i que coneixerà a la tardor una expressió més ferma i contundent. En aquest sentit, CCOO i UGT davant el que consideren un autèntic frau polític de l'Executiu –governen amb un programa que no van presentar a les eleccions- reiteren la seua voluntat de celebrar en els pròxims mesos una consulta a la ciutadania perquè aquesta es pronuncie sobre les retallades socials i laborals.

✂ Finalment, UGT i CCOO adverteixen del perillós camí escollit pel govern de recórrer cada vegada amb més freqüència a discursos corporatius plens de gestos autoritaris i buits de democràcia, que contribueixen a la deterioració creixent de les institucions democràtiques. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...