Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

La Consellera d'Educació no deixa manifertar-se

Consellera Educació al PV
La Consellera d'Educació, Mª José Català, no ha permet que el professorat interí, convocat pel sindicat AFID, es manifestara amb una acampada en la Conselleria a la ciutat de València, per a la qual cosa ha tancat la porta principalles portes, de manera que les protestes contra les retallades educatives que pot deixar sense feina, al curs vinent, a uns 3.000 docents.

L'acampada estava convocada aquesta acampada com a "mesura de protesta i pressió", segons el sindicat, contra la conselleria per l'aplicació del decret llei que comporta:
  • el cessament de tot el professorat interí a 30 de juny
  • l'augment del nombre d'alumnes per aula i l'horari lectiu 
El País 09/07/2012
Aquesta legislació comportarà que milers d'interins no tindran plaça el curs que ve i passaran a engreixar les llistes de l'atur. Exigeixen la retirada dels dos decrets que afecten al professorat interí, sobretot el segon.
Com que el reixat s'ha tancat a les 11h, una veintena d'interins ja hi eren dins, i ha pogut manifestar-se en l'interior i la resta ha hagut de fer-ho fora del recinte.

Dins el recinte, els antidisturbis s'han encarregat de no deixar passar ningú, ni tan sols a aquells que anaven a la Conselleria a fer gestions rutinàries, alguns venien de diferents llocs d'arreu el País Valencià.

En el diari "El País" s'ha descrit la conversa entre un policia i un professor: “No tenga ninguna duda, que no la dejaré entrar”, ha respost un agent de la unitat III de la UIP a una professora que pretenia lliurar un document en el registre de la Conselleria. “Si no está conforme pida un hoja de reclamaciones y vaya al Juzgado de Guardia”. Al demanar-li la fulla, l'agent no tenia. “Jo no he fet 200 quilòmetres des d'Alacant perquè em deixen al sol i em tracten com un animal” , diu Adolfo, davant la presència policial que ha impedit l'accés al recinte oficial. “Han tancat la porta perquè venien uns interins a protestar i s'han espantat. Són una bola d'autoritaris i ineptes”.


El professorat manifestat ha decidit acampar aquesta nit a les portes tancades de Conselleria d'Educació i continuar demà, a partir de les 11h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...