Benvinguts/es al bloc que vol informar sobre la política, especialment dels serveis públics, sense oblidar altres aspectes, amb l'objecte de potenciar la capacitat crítica i transformadora de la societat i poder eixir del silenci i la passivitat.

Pujarà l'IVA, la llum i es repaguen els medicaments


Del foro de FORGES
Ens avisen els centres de meteorologia que anem a tenir un estiu molt calorós. Però també pujaran les temperatures del consum i és que Rajoy ja ha arribat, en 6 mesos, gairebé al màxim de dèficit de 2012.
Si ens han retallat el sou, no contractaran interins, repagarem els medicaments, queden molt tocades les pensions, no sabem si ens podrem jubilar, pugen les factures de les energies, han pujat els impostos, l'IVA pujarà ... Aleshores, en què s'han gastat els diners que han recaptat en benefici propi i en detriment dels treballadors i pensionistes? 

Ana Mato
Des del ministeri de Sanitat i Igualtat ja ens anunciaren el repagament dels medicaments a partir de l'1 de juliol. Però la ministra Ana Mato no s'atura açí i ens recepta 456 medicaments que s'extrauran del finançament públic per a ser pagats íntegrament pels malalts. Diu la ministra que són per a "símptomes menors", es a dir, xarops per a la tos, mucolítics o antidiarreics entre d'altres.

José Manuel Soria
Per si això no fos suficient el ministeri d'Indústria avisa d'un increment, també per a l'1 de juliol del 4% de la factura de la llum, sempre i quan el ministre Soria no modifique la seua part en el rebut, com ja va fer el passat mes d'abril  per l'increment del  23% de la part del govern, amb una pujada del 7% per al llars, del 4,1% per a les pymes i industria mitjana i un 0,91% per a la gran industria.
És la segona pujada en menys de 3 mesos. El motiu ha estat la subhasta d'energia (Cesur) que fixa el preu del kilovat per als pròxims tres mesos  que ha tancat aquest dilluns amb un augment dels preus del 9,3%. Com l'energia suposa, aproximadament, la meitat del rebut —l'altre 50% ho constitueixen els peatges que fixa el Govern—, en el millor dels casos la llum que paguen més de 20 milions d'usuaris acollits a la Tarifa d'Últim Recurs (TUR) s'encarirà entorn del 4% (3,9%, segons la fórmula). També justifica Soria aquesta segona pujada pel dèficit acumulat de 24.000 milions d'euros del sector elèctric provocat pel govern anterior.

Finalment el govern comença a anunciar un increment de l'IVA.
Una altra vegada la frase maldita: "On vaig dir 'NO IVA' dic 'SI IVA'". Recordem com el PP, des de l'oposició, criticà durament l'increment de l'IVA.



Els ministeris d'Hisenda i d'Economia estant estudiant, utilitzant de cap nou eufemismes, manipulen la terminologia amb l'objecte de, retocant la base impositiva, sense tovar els tres tipus actuals existents: el 4%, el 8% i el 18% s'incrementarà, abans que finalitze l'estiu, l'impost sobre el valor afegit en productes de primera necessitat, pa, llet, medicaments, ulleres, crosses, pròtesis, compresses, ous, llibres, habitatges protegits, etc. I tot com a conseqüència del rescatament financer als bancs.

Ens ho han confirmat avui diferents mitjans de comunicació, entre ells ARV de la sexta.


No ha sigut, però, l'únic mitjà que ho ha anunciat:



Ja es parla de l'increment dels combustibles (cèntim verd), el tabac (ja ho intenta l'anterior govern i no aconseguí més que alguns deixarem de fumar), de l'elimminació de la deducció per la compra de l'habitatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...